diumenge, 25 de novembre del 2012

PSICOMOTRICITAT.

Una nova sessió. En aquesta ocasió, hem col.locat la classe pensant en treballar, la coordinació dinàmica, control  postural, i equilibri dinàmic encara que es treballa de forma global, volem posar l'accent en aquests tres punts.

Coordinació dinàmica: Es refereix a la possibilitat de realitzar accions motrius que impliquen una diversa gamma de moviments en què participen activament determinats segmens, òrgans i grups musculars. El resultat d'aquesta acció organitzada són els gestos, els moviments i les accions ajustades als objectius que ens proposem.
 Així volem facilitar als infants l'adapatció correcta de les parts del cos a les diverses situacions motrius, el coneixement dels seus recursos i l'adquisició de seguretat i harmonia en el moviment del cos.

Control postural: La postura és la manera que tenim de col.locar el nostre cos i de presentar-nos devant els altres. Ha de complir uns requisits perquè ens sentim còmodes fent una activitat i perquè uns grups de músculs i segments no estiguin en tensió innecessàriament.
 El control postural està lligat directament amb el to muscular; i aquest està íntimament relacionat amb els estats emocionals, que es manifesten amb reaccions de tensió muscular o de relaxament, segons que les situacions siguin desplaents o agradables, i amb els processos d'atenció i percepció.

Equilibri dinàmic. Mecanismes motrius de compensació del desequilibri quan el cos està en moviment.






























Coordinació oculomanual.

És considerada bàsicament com la relació que s'estableix entre la mirada i el moviment de la mà, i es fonamental en totes les activitats que fa l'infant. Aquesta dependència s'estableix ja des dels primers jocs i es va afinant paral.lelament a la maduració neurològica i a l'evolució dels seus jocs, l'atenció i els aprenentatges.
Les nostres propostes conviden els nens i nenes a explorar el moviment del braç i la mà cap als diferents objectes i a anar precisant el gest.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada